Гледайте Гран При на Малайзия по Diema Sport в неделя
Гледайте Гран При на Малайзия по Diema Sport в неделя / снимка: БГНЕС

Спортният канал Diema Sport ще бъде домакин и на втория старт от сезона във Формула 1. Състезанието за Гран При на Малайзия ще се излъчва на живо в ефира на най-новата спортна медия на България, както и в платформата Gong Play.

Всички фенове на Формула 1 могат да проследят старта на състезанието в неделя, 29 март, както и квалификацията за място в събота, 28 март.

Очаква се пилотът на Макларън Фернандо Алонсо да направи своя повторен дебют за тима във Формула 1, след като премина успешно задължителните медицински тестове. Испанецът се възстанови след катастрофата, която претърпя по време на предсезонните тестове през февруари в Барселона. Именно заради катастрофата Алонсо пропусна състезанието за Голямата награда на Австралия преди две седмици, което също бе излъчено в ефира на Diema Sport. Надпреварата тогава спечели Люис Хамилтън.

Студиото за Гран При на Малайзия ще започне в неделя в 9.30 ч. сутринта, а надпреварата е от 10.00 ч. българско време. Квалификацията за състезанието от Формула 1 е в събота от 11.00 ч. по Diema Sport.

Излъчването на този кръг от Формула 1 е подарък за потребителите от най-новия спортен канал Diema Sport, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп.