Лекарят на Борисов му препоръчва да спре с рисковите спортове
Лекарят на Борисов му препоръчва да спре с рисковите спортове / снимка: БГНЕС, архив

Определено бих посъветвал премиера да спре с рисковите спортове, но съветите на лекарите са препоръчителни, не задължителни. Това каза на пресконференция доц. д-р Антони Георгиев, завеждащ Клиниката по артроскопска травматология в частната болница, където беше опериран премиера Бойко Борисов.

Операцията се е наложила след колянна травма. Доц. Георгиев уточни, че най-рисков спорт за подобни травми е футболът и не би го препоръчал повече на премиера. Тенисът, който също е практикуван от премиера спорт, не е толкова рисков, макар че също може да доведе до нова травма, посочи доц. Георгиев.

Това е трета поред операция на същото коляно, направена от доц. Антони Георгиев. Предишните му операции са били направени във Военно-медицинска академия.

Оперираха премиера Бойко Борисов

Премиерът е постъпил за лечение днес и ще бъде изписан утре, съобщи доц. Георгиев. Той информира, че при операцията е отстранена малка част от минискуса. Обикновено възстановяването след такава операция е бързо, тъй като хирургическата травма е минимална, каза лекарят.

След изписването си премиерът ще може да ходи, но не бива да се натоварва поне до 12-тия ден след операцията, посочи още доц. Георгиев.

Източник: БТА