По Коледа стават чудеса
По Коледа стават чудеса / ОБЩИНА ГАБРОВО

Това заглавие не е едно от клишетата, с които умело боравим по време на коледните и новогодишни празници. То отдавна е изпълнено със съдържание, а всяка година добри хора правят така, че да му дават още по-голям смисъл.

Коледа е за всички, независимо от това колко голям или малък си, къде живееш, как се казваш и какво е избрала съдбата за теб. За да докаже правотата на това твърдение идва коледното тържество, организирано на 17 декември в двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово.

Много подаръци от партньори, приятели и дарители, интересна програма за децата и младежите, подготвена специално за случая от Дневния център за възрастни с увреждания,  коледно настроение и истинска забава за деца и гости – така премина празникът, именно защото по Коледа стават чудеса.

По Коледа стават чудеса
netinfo

Разбира се най-важният гост бе Дядо Коледа, придружен от красивата Снежанка. Той пристигна с огромна торба подаръци за всички деца и възрастни от ЦНСТ и ДЦВУ. За да напълни торбата, белобрадият старец  получи сериозна подкрепа от Община Габрово и Фондация за социална промяна и включване, в партньорство с Тръсел Тръст.

По Коледа стават чудеса
netinfo

От името на децата, младежите и персонала на двата ЦНСТ изказваме и огромната си благодарност към Станислав Тотев от Габрово и неговият работодател Петер Щемберг от град Руполдинг, Германия, които за Коледа им дариха телевизори, дрехи, лакомства и играчки.

Коледа ще бъде още по-красива и празнична за обитателите на двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово и благодарение на фирма ВАС -  Габрово, Стелит 1 – гр. Севлиево и други дарители, пожелали да запазят своята анонимност.

Няма да запазим в анонимност обаче, посещението на учениците от 12 клас на НАГ с класен ръководител г-жа Парахулева в ЦНСТ в кв. Боровото, защото за техния жест трябва да се говори и то високо. Младежите не само бяха изработили специални подаръчета за децата от центъра, но като коледен дар оставиха там своето приятелство, съпричастност и подкрепа.

източник: Община Габрово