Новият Игрите на глада“ е най-касовият дебют в САЩ и Канада
Новият Игрите на глада“ е най-касовият дебют в САЩ и Канада / Форум Филм България

Продължението на "Игрите на глада" покори боксофис класацията на Северна Америка с приходи от 123 милиона щатски долара и отбеляза най-касовия дебют за годината, съобщиха световните информационни агенции.

Приходите от "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" са по-ниски от тези на предишния филм от поредицата "Възпламеняване", който дебютира със 158 милиона долара в боксофис класацията миналата година, както и от 153-те милиона, събрани от оригинала през 2012 г. Въпреки това "Сойка-присмехулка" задмина убедително досегашния водещ "Трансформърс: Ера на изтребление", чиито приходи през първия уикенд по екраните са 100 милиона долара.

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" се представи още по-добре в световния бокс-офис с приходи от 152 милиона долара, или общо 275 милиона заедно с американските.

На второ място боксофис класацията за Северна Америка е анимацията "Героичната шесторка" с приходи от 20,1 милиона долара. Научната фантастика на режисьора Кристофър Нолан "Интерстелар" е на трето място с 15,1 милиона долара. На четвърто място е комедията "От глупав-по-глупав: Завръщането" с 13,8 милиона долара, а на пето - трилърът "Не казвай сбогом" с 2,8 милиона долара.

Източник: БТА