Пешеходец загина, блъснат от автомобил на столичен булевард
Пешеходец загина, блъснат от автомобил на столичен булевард / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пешеходец загина при пътен инцидент на столичен булевард
76366
Пешеходец загина при пътен инцидент на столичен булевард
  • Пешеходец загина при пътен инцидент на столичен булевард

Пешеходец загина на място при пътен инцидент на столичния булевард „Витоша".

Около 19:10 ч. мъжът е пресичал на оживеното кръстовище на бул. „Витоша" и бул. „Пенчо Славейков" и е бил блъснат от лек автомобил, който се е движел по бул. „Витоша" и е завивал към „Пенчо Славейков" на зелен светофар.

Над 70-годишен е загиналият пешеходец, съобщи за Дарик шефът на КАТ София Тенчо Тенев. Той уточни, че възрастният мъж се е прибирал от пазар, носел е торби с покупки в ръцете си и вместо през подлеза е решил да премине директно през натовареното кръстовище.

Това е вторият случай днес със загинал пешеходец в столицата, обясни Тенев. 82-годишен мъж е бил блъснат от микробус във вътрешно квартална улица по-рано през деня и също е починал.

Групата за тежки произшествия извършва оглед на мястото на инцидента на бул. "Витоша" и "Пенчо Славейков" и разпитва свидетели.

На място на инцидента веднага пристигнаха регулировчици заради натовареното движение. Всички трамваи, които се движат по бул. „Витоша", и в двете посоки бяха блокирани. Само автобуси по бул. „Пенчо Славейков" успяваха да заобиколят мястото.