Три жени станаха жертви на лошото време в Италия
Три жени станаха жертви на лошото време в Италия / БГНЕС

Три жени загинаха в Италия от наводнения и свличания на земни маси, дължащи се на силните дъждове, засегнали северната част на страната, предаде Франс прес. Тялото на вдовица на 73 години е било открито от пожарникари в Муджа, близо до Триест. Къщата й е била пометена от свличане на земни маси.

В централната италианска провинция Гросето, връхлетяна от проливни дъждове, две сестри на 69 и на 65 г. бяха отнесени от внезапно придошла река, докато пътували в кола, съобщиха днес италианските медии. Телата им бяха открити снощи от пожарникари в колата, забелязана на 60-70 метра от пътя, насред полето, потънала в калта.

Поройните дъждове, които се изляха вчера над региона - равнината Марема северно от Рим, не са взели според властите други жертви. Евакуирани са били за всеки случай петдесетина души. Според свидетели няколко души са успели да се спасят, като са се качили на дървета, откъдето са били спасени с лодки или хеликоптери.

Лошо време - обилни валежи, наводнения, бури, е обхванало тези дни Северна Италия. Северозападният регион около Генуа пострада от наводнения през уикенда и един човек загина; придойдоха водите и в северната провинция Парма. Тази сутрин бе залят Триест на североизток и движението по много улици бе затворено.

Източник: БТА