Заловиха четирима пияни шофьори, единият без книжка
Заловиха четирима пияни шофьори, единият без книжка / dariknews.bg

Четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол е засякла полицията по пътищата в Добричка област през почивните дни. В единия от случаите водачът е бил без книжка.

На 30 август, около 20.45 часа по ул."Хан Аспарух" в Тервел, автопатрул е спрял за проверка мотопед без регистрационни табели. 31-годишният водач от Добрич е проверен за алкохол с техническо средство и цифровата индикация е отчела наличието на 1.65 промила в издишания от водача въздух.

На същата дата, около 22.20 часа, отново в Тервел, за проверка е спрян друг мотопед без регистрационни табели. При последвалата проверка за употреба на алкохол  са отчетени 2.40 промила в издишания от водача въздух. Той е на 38 години от Тервел.

На 30 август е засечен още един пиян шофьор. Това е станало около 22.10 часа в центъра на село Каблешково, община Тервел. Установено е, че 34-годишният шофьор  от същото село шофира лек автомобил "Фолксваген" с 2.03 промила алкохол. При извършената справка в информационните масиви на МВР е е станало ясно, че той не притежа шофьорска книжка.

В неделя, около 1.40 часа в село Кранево да кара пиян е заловен 44-годишен мъж от селото. При проверка на място е отчетено наличието на 2.10 промила в издишания от водача въздух.

През почивните дни на територията на Добричка област контролните органи са съставили общо 61 акта и 192 фиша за констатираните от тях нарушения.