Жените мислят, че изглеждат с 5 години по-млади
Жените мислят, че изглеждат с 5 години по-млади / снимка: ThinkStock/Getty Images

Изследване, поръчано от козметична фирма, установи, че британските жени си мислят, че изглеждат с 5 години по-млади от действителната им възраст, пише в. "Дейли мейл". Повечето поданички на Нейно Величество не допускали, че изглеждат възрастни, докато не навършат 46 години. Те били уверени във външността си и на 50 и дори след това. Проучването, поръчано от козметичната филма "Ланком", обхванало 2000 пълнолетни британки. Десет процента от запитаните имали самочувствието, че изглеждат с десетилетие по-млади, отколкото са всъщност.

Същият процент британки обаче започвал да се тревожи от остаряването още докато са между 20 и 30 годишни. Четиридесет на сто доверили, че започвали да си мислят за застаряващата си външност между 30-те и 40-те години на своя живот.

Проучването стигнало до изненадващия резултат, че по-възрастните британки били по-доволни от външния си вид на стари години, отколкото на младини. Запитаните посочили и разковничето към вечната младост - щастлив брак, добра козметика, добри гени, хранителен режим с много плодове и редовни посещения при фризьора.

Половината от участничките в проучването харчели по 60 британски лири годишно, за да изглеждат по млади, а 3 на сто - между 150 и 250 паунда за същата цел.

Източник: БТА