VIP Brother 2014 влиза в нова реалност
VIP Brother 2014 влиза в нова реалност / Нова тв

"Във всяка къща - говедо" - цитат от уводна статия във в-к "Работническо дело", юли 1965

"Във всеки дом - VIP Brother "Образцов дом" - вероятен цитат от
социологическо проучване, септември 2014

VIP Brother се завръща. По-провокативен, по-забавен и по-изненадващ от всякога, зщото това е сезонът на юбилеите. Тази година VIP Brother се обръща към корените си, за да "почете" тридесетата годишнина на литературния първоизточник на шоуто - книгата "1984" на Оруел, както и 70 години от 9 септември 1944 г.

Съвсем естествено темата на сезона е провокативно и забавно намигване към абсурдите на тоталитаризма през камерите на настоящето, взривоопасна смес от реалност и фикция в едно шоу, чиято крайна цел, както винаги, е да забавлява зрителите. Представете си епохата на соца, изчистена от политика и драматизъм и вкарана в машината на абсурда и забавлението, наречена VIP Brother.

Този сезон проектът има за цел да намери една обща за различните поколения платформа, през която без тежки сантименти и предразсъдъци, по весел и забавен начин да разкаже абсурдите на епохата. И тази "рамка" да подсили естествения ход на предаването - интересни персонажи, изолирани в Къщата, докато "химията" на отношенията помежду им достигне до точката на кипене на емоциите и реакциите.

Сезонът VIP Brother "Образцов дом" наистина ще бъде уникален. Нищо няма да е такова, каквото сме гледали. Всеки участник ще бъде "таен агент" не само на своята съдба, но по определен начин и в различна степен и на тази на съквартирантите си. Методите на VIP Brother ще са по-усъвършенствани дори от тези на Държавна сигурност, така че да се гарантира безпрецедентно забавление и постоянно нарастващо напрежение в Къщата.

Кой кой е? Защо? Каква е тайната му мисия и има ли изобщо такава? Участниците следват ли предварително начертан план и само Big Brother ли дърпа конците? Да очакват ли зрителите "зрителна измама", кой и кога ще им заложи капана?

Отговорите, които водят до следващите въпроси - от септември по Нова.