Принц Уилям и Катрин без малкия Джордж в Улуру (СНИМКИ)
Принц Уилям и Катрин без малкия Джордж в Улуру (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Британският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на посещение в Улуру, Австралия, с което напомниха за визитата на принц Чарлз и Даяна през 1983 година.

СНИМКИ: Бурен вятър посрещна принц Джордж в Нова Зеландия

На летището в Улуру херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха посрещнати от официални лица, сред които бе и традиционният собственик на земята Дейзи Уакабаут, която посрещна и родителите на Уилям. "Много сме щастливи да се срещнем с тях, също толкова радостни бяхме, когато и Чалрз и Даяна пристигнаха преди години. Те пътуват много, а сега дойдоха да видят нашата страна. За нас е от голямо значение, че дойдоха да посетят Улуру. Това е от значение не само за малка група хора, но и за много повече хора, свързани с това място", каза Уакабаут.

Принц Уилям и Катрин без малкия Джордж в Улуру (СНИМКИ)
netinfo

Младото кралско семейство, което е на 3-седмично посещение в Австралия и Нова Зеландия заедно със сина си Джордж, е топло прието на Южното полукълбо, а тълпите от хора ги затрупват с подаръци.

Принц Джордж пръска чар в Нова Зеландия

В Улуру херцозите на Кеймбридж пристигнаха без 9-месечния си син Джордж, посочва БГНЕС.

Принц Уилям и Катрин без малкия Джордж в Улуру (СНИМКИ)
netinfo

Кейт, облечена с шарена рокля, изглеждаше спокойна след пътуването. Уилям пък предпочете кремави панталони и риза в цвят каки, вместо официално сако.

СНИМКИ: Херцогиня Катрин победи принц Уилям в състезание с яхти

Посещението в централната част на Австралия привлече вниманието на местните аборигени от племето Анангу, които са традиционните собственици на Улуру, а властите се надяват това да насърчи туризма.

Принц Уилям и Катрин без малкия Джордж в Улуру (СНИМКИ)
netinfo