Областният управител призова към активност в кампанията за почистване на 26 април
Областният управител призова към активност в кампанията за почистване на 26 април / netinfo

Кампаниите за традиционните пролетни дейности по общини са в ход, но е добре всички, като граждани, да помислим какво можем да направим, за да живеят децата ни в по-чиста градска среда, заяви областният управител Недко Марчев по повод инициативата за почистване на България на 26 април.

Той апелира към неправителствените организации, училища, фирми и домоуправители да направят необходимата организация и да се включат в определените от общинските администрации места за почистване.

„Наша основна задача е, в област Добрич акцията да протече при максимално добра координация между институции и ведомства. Нека не се забравят изискванията за безопасност на доброволците, мотивирани да почистят местата, където живеят" - се казва още в призива към обществеността.

 

Областният управител подчертава в заключение, че заедно можем да направим нашия край по-чист, по-уютен и по-зелен. Според него важна стъпка в тази посока е на 26 април всеки да намери своето място в мащабния проект и да даде своя личен принос. От областната администрация припомнят, че равносметката от Националната кампания „Да изчистим България за един ден" през 2013 година нареди област Добрич на 6-то място по активност в страната.