Столове, маси и апаратура за близо 30 000 лв. липсва от център към АГ болница
Столове, маси и апаратура за близо 30 000 лв. липсва от център към АГ болница / Dariknews.bg

Апаратура и вещи за близо 30 000 лв. липсват от центъра за доболнична помощ към варненската АГ болница. Това е показала проведената на 30.09.2013 г. ревизия и инвентаризация на лечебното заведение, информира управителят на болницата Радослав Минков.

На днешното заседание на правната комисия към варненския общински съвет, Минков обяви, че ще сезира прокуратурата за допуснатите нарушения и ще изиска цялостен одит на медицинския център към лечебното заведение. Ръководителят на АГ болница коментира, че след встъпването си в длъжност е поискал отчет, който е показал липси за 29 782 лв. По негови думи липсва скъпо струваща апаратура, като в центъра не е имало дори маси и столове.

„Когато поехме АГ болница в центъра за доболнична помощ нямаше бюра, сградата беше в отчайващо състояние. Ревизия за последно беше правена през 2012 г., като незаконосъобразно е извършван брак на вещи и техника. Липсват и счетоводни документи, които да докажат финансовото състояние на Амбулаторията“, обясни Радослав Минков.

Общинските съветници от правната комисия го посъветваха да прибегне към поверените му от закона права и задължения и да сезира прокуратурата за извършените злоупотреби от предишното ръководство.