Везенков: Аз симпатизирам на Левски от много малък, гледал съм го пред 70 000
Везенков: Аз симпатизирам на Левски от много малък, гледал съм го пред 70 000 / Gong.bg, Валентин Грънчаров

Сашо Везенков, спортен директор и старши треньор на баскетболния шампион Лукойл Академик, днес празнува 51-я си рожден ден. Освен за баскетбол той говори пред Дарик радио и за футболните му пристрастия към Левски. Изгледа част от заниманието на „сините”, които са на подготовка в Правец и си припомни за онези времена, когато на мачовете на Левски ходеха по 70 000 зрители на стадион „Васил Левски”.

„Вижте, аз симпатизирам на Левски от много, много малък, откровен бе Везенков. Преди време погледнах една снимка, на онзи Левски. От тази снимка само Гайдарски не успях да позная. На нея Панов, Ивков, Аладжов … Това беше моят Левски. За настоящето какво да ви кажа? Докато беше Гонзо по- имах интерес да ги гледам. Сега какво да гледам? Аз съм си левскар и продължавам да съм такъв, независимо от състоянието на отбора.

Аз се чудя на господин Батков. Някой да дава пари, а отдругата страна да го обиждат. Това сигурно никъде в света го няма. Към феновете на Левски изпитвам уважение, защото аз самият съм фен на отбора като тях. По нещо да си приличаме с Тити Папазов, макар че той беше и на ЦСКА. Искам да им кажа на привържениците, че Левски е институция, но времената се промениха. До 1989-а година беше едно.- ЦСКА и Левски събираха всичко талантливо като спортисти. Сега живеем в други времена. Появиха се Разград, преди това Ловеч. Крайно време е привържениците на Левски да узреят,че ситуацията е променена. Това е Левски в момента. Феновете трябва да застанат зад отбора и леко, полека да подкрепят отбора си, по начин който феновете на Левски винаги са го правили. Аз съм бил на мачове, на които идваха по 70 000 зрители. Това е помощ за отбора.”