ВИДЕО: Рубин разкъса трагичния Интер, Иван Иванов с героичен хикс срещу Нефтчи
ВИДЕО: Рубин разкъса трагичния Интер, Иван Иванов с героичен хикс срещу Нефтчи / БГНЕС

Рубин Казан спечели група Н на Лига Европа, след като в предпоследния кръг надигра категорично Интер с 3:0. В другия мач българският бранител Иван Иванов изигра пълни 90 минути за своя Партизан при 1:1 срещу Нефтчи Баку.

Тимът на Кубан Бердиев показа повече от опонента си, в чиито редици личаха имената на 5-има футболисти, които по-рядко получават шанс от Андреа Страмачони. Младият специалист бе решил да прекъсва серията от 3 мача без успех с 19-годишния Андреа Романо, 18-годишния Марко Бенаси, 20-годишния Филипе Коутиньо, традиционно играещия в Лига Европа Марко Ливая и вратаря Вид Белец.

Това обаче внесе още по-голяма несигурност в и без това поразклатения му откъм самочувствие тим и само след две минути игра Жуан сбърка фатално, засичайки центриране на Алан Касаев в гредата на собствената си врата, а Гьокдениз Карадениз с лекота довкара топката 1:0.

Шест минути по-късно Рубин получи тежък удар, след като Роман Еременко напусна контузен, но дори това не помогна на италианския гранд, който демонстрира пълна немощ в атака преди почивката.

Страмачони реагира на полувремето, заменяйки изнервения Ливая с Родриго Паласио и Романо с опитния Хавиер Санети. Промените оказаха положителен ефект, но стигнаха само за една греда в 66-ата минута.

Четири преди края Бибрас Натхо пусна чудесен пас към Саломон Рондон, а еквадорският таран реализира за 2:0. Секунди преди да изтече добавеното време отново нападателят, който се появи като смяна в 60-ата минута, оформи крайното 3:0, като този път асистенцията беше на Карадениз.


szólj hozzá: R3-0I www.fasthighlights.com

В Азербайджан Партизан пък за първи път вкара като гост в Лига Европа през този сезон, но отново допусна изоставане в резултата. Бразилецът Флавиньо откри в 10-ата минута, възползвайки се от подаване на Садиков.

Веднага след попадението домакините от Нефтчи натиснаха здраво, но не успяха да поразят вратата за втори път. Вместо това след почивката Партизан заигра далеч по-уверено, като в 67-ата появилият се на смяна Александър Митрович с хубав удар изравни резултата. Десет минути по-късно обаче 18-годишният нападател бе изгонен с директен червен картон и на практика принуди своите да се бранят в оставащото време, вместо да потърсят първа победа в евротурнирите.

Така мач преди края на груповата фаза Рубин със сигурност отива на 1/16-финалите като първи отбор със спечелените до момента 13 точки, докато Интер е втори с 10. Партизан е трети с 2 точки, колкото има и последният Нефтчи.