Фейзи Илханлъ и Община Велико Търново останаха в ПФК Етър- 24 АД
Фейзи Илханлъ и Община Велико Търново останаха в ПФК Етър- 24 АД / Дарик нюз, архив

Радослав Владев и Красимир Гърдев вече не са акционери в ПФК „Етър- 1924” АД. Днес двамата прехвърлиха акциите, които имаха- 15%, на мажоритарния собственик Фейзи Илханлъ. Късно тази вечер изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев потвърди новината и факта, че Фейзи Илханлъ вече притежава 66 % от дружеството. Той не пожела да коментира подробности по сделката и дали акциите са подарени или закупени. По думите му основателите на клуба си остават приятели на мажоритарния собственик и винаги са добре дошли.

Преди малко повече от 10 години Владев, Гърдев и Цанко Цветанов създадоха акционерното дружество, а по- късно джиросаха 34 % от него на Община Велико Търново. През миналото лято Фейзи Илханлъ придоби 51 % от акциите, като и до сега не е ясно по какъв начин и на каква цена. През зимата, когато стана старши треньор на мъжкия отбор Цанко Цветанов се отказа от своя  процент.

Така от този момент съакционери в клуба остават Общината и Фейзи Илханлъ, който обаче държи контролния пакет, а с това и правото на решения.