Фотис Кацикарис: Очаквам някаква реакция в Испания
Фотис Кацикарис: Очаквам някаква реакция в Испания / Gong.bg, Мария Мицова

Гръцкият треньор на испанския Билбао Фотис Кациракис заяви, че очаква ЛукОйл Академик да реагира по някакъв начин при гостуването си в Испания следващата седмица в турнира Еврокъп. Тази вечер в Самоков шампионите отстъпиха на испанците с 64:85 точки, след много слабо второ полувреме.

„Бяхме готови за труден мач. Мисля, че ЛукОйл е много добър тим, много дисциплиниран и с талант. През първото полувреме не бяхме много добри в защита. Не играхме здраво и не покривахме пространствата, а това даде шанс на ЛукОйл да бележат много. През второто полувреме бяхме по-концентрирани и заиграхме по-здраво. Опитахме се да играем по-добре в защита и да контролираме борбите. В нападение имахме добри изяви и без грешки”, коментира Кацикарис, а попитан за следващия двубой в Билбао и очаква ли нещо различно, той отговори:

„Очаквам някаква реакция. Това ще е много добър тест за нас, защото не искам играчите ми да вярват, че ги чака лесен мач в къщи. Вярвам, че ще покажем същата концентрация, както днес.”

Дали ЛукОйл не подходи с прекалено голям респект към Билбао, Фотис Кацикарис коментира: „Ще трябва да питате треньора на ЛукОйл, но ние ги уважаваме много, както и всеки друг съперник. Както казах, това е опасен тим. Имат талант, а и ми допада философията на треньора и начина, по който играят. Точно затова очаквам друг тежък мач в Билбао.”