ВИДЕО: Докузовски: През второто полувреме не издържахме и психически, и физически
ВИДЕО: Докузовски: През второто полувреме не издържахме и психически, и физически / Gong.bg, Мария Мицова

„Някой път играеш, колкото ти позволи съперника”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски след поражението от Билбао с 64:85 точки в третия кръг на Еврокъп. „Билбао игра 40 минути висококачествен баскетбол и то все по-добре, а ние през второто полувреме паднахме и психически, и физически. Те имат 10 равностойни играчи и участват в много силна лига. Ние издържахме едно полувреме и донякъде в трета част. Допуснахме в началото на трета част за една минути да ни поведат с осем точка, а после стана трудно да ги догонваме. Реално всичко си дойде на мястото. Те са по-качествен отбор от нас”, добави Докузовски.

На въпрос за слабата игра на двама от основните състезатели Мохамед Абукар и Дарил Уоткинс през второто полувреме, македонският специалист заяви: „Те през първото полувреме пазеха добре, но после падна концентрацията. Испанците играха по-силна защита на тези наши играчи, а те трудно се справяха с това. Ние тук в нашето първенство не играем толкова агресивен баскетбол.”

Попитан, защо търпя толкова време Хийт на терена, Докузовски отговори: „Не знам според вас кой би трябвало да играе повече. Ние друг гард освен Хийт, имаме само Томас Масамба, който не може и който е още по-слаб примерно. Казах, че те имат 10 равностойни играчи, а ние нямаме. Като не е Хийт, кой да играе на това място? Мисля, че колкото и да е той може да направи предимство. Това е, те са по-добри от нас.”

Дали се притеснява от това, че Билбао има гостуване в Подгорица, когато вече ще си гарантирал място в следващата фаза, Марин Докузовски сподели: „Сигурно това ще е малко неудобно за нас. Надяваме се да играят феърплей и ако всичко е нормално, те ще бият, защото реално те са много по-добри от всичките нас в тази група. Будучност би в един мач, в който Шарлероа беше без най-добрия си играч и сега нещата се объркаха, но и ние се надяваме на победа там.”

Колкото до това, дали в отбора има психологически проблем и че някои баскетболисти са изглеждали уплашени, наставникът на „студентите” каза: „Не знам къде го видяхте. Мисля, че точно през първото полувреме играхме добре. Вижте сега, ЛукОйл много рядко играе с такива отбори и е нормално да имат уважение към тези играчи. И като треньор трудно се намират решения срещу такива отбори. Играеш мачове, в които биеш с по 20 точки, а идваш и те бият с 20 точки. Това не е лека работа.”