Австрийци дариха 15 медицински легла на разградския Старчески дом
Австрийци дариха 15 медицински легла на разградския Старчески дом / netinfo
Австрийци дариха 15 медицински легла на разградския Старчески дом
58945
Австрийци дариха 15 медицински легла на разградския Старчески дом
  • Австрийци дариха 15 медицински легла на разградския Старчески дом

Австрийска община дари 15 медицински легла на Дома за възрасти с отделение за лежащо болни. Това обяви кметът на Разград Денчо Бояджиев. Утре той и шефката на Старческия дом Лейман Тюллеоглуева заминават за Ранквайл, за да изберат още оборудване за социалната институция. То не е ново според австрийските закони след 5-годишно използване подобни съоръжения се изваждат от употреба.

Подобно легло струва 3200 евро – обясни кметът Денчо Бояджиев. В Разград ще бъдат доставени още 50, освен за Дома за стари хора, ще има и за Дома за възрастни с деменция, както и за МБАЛ“Свети Иван Рилски“. Това ще улесни обслужването на пациентите и обитателите на социалните заведения – обясни Бояджиев.
След първата доставка от 15 легла кметът и директорката на Дома за възрастни хора Лейман  Тюллеоглуева заминават за Ранквайл, за да изберат още необходимо оборудване.
Ще имаме и разговор с кмета на Ранквайл,, ще продължим да поддържаме контакти с тази община, която се намира непосредствено до границите с Италия и Швейцария – обясни кметът Бояджиев. Връзката с австрийския град осъществил разградският бизнесмен Йордан Тачев, който от няколко години живее във Виена.

Чуйте още от прикачения звуков файл.