Даниела Савеклиева участва в дискусия „Младият човек пред избор”
Даниела Савеклиева участва в дискусия „Младият човек пред избор” / снимка: ГЕРБ

Председателят на Общински съвет Благоевград Даниела Савеклиева участва в дискусия на тема „Младият човек пред избор”, организирана от Неврокопската света метрополия и Православен информационен център към Благоевград, съвместно с Областен съвет по наркотични вещества и Общински младежки дом. В дебата се включиха Мелнишкият епископ Серафим, духовници, преподаватели, ученици, общественици, студенти и представители на институциите. Събитието бе организирано по случай Деня на християнското семейство. Най- дискутираната тема беше свързана с подкрепата и ролята на църквата в наши дни и отношенията на родителите с децата.

„Тази дискусия е нужна и интересна, всички ние имаме нужда от нея. Отговорност на възрастните – и като родители, и като преподаватели, е на какво ще научим децата си в тези бързо променящи се и динамични времена. На младите хора искам да кажа, че пътят им няма да е лек, но съм уверена, че ще срещат добри хора, които да им помагат и да ги напътстват”, каза Даниела Савеклиева. Тя честити на участниците в срещата днешния светъл християнски празник.

Председателят на Областния съвет по наркотични вещества д-р Теменужка Любенова благодари на ОбС председателя Даниела Савеклиева за участието й в дискусията и за отзивчивостта й „защото тя не за първи път подкрепя обществено значими инициативи и помага на хора, имащи нужда от помощ”.