Бивш световен шампион по бокс е тежко ранен с куршум в главата
Бивш световен шампион по бокс е тежко ранен с куршум в главата / Reuters

Бившият трикратен световен шампион по бокс за професионалисти, пуерториканецът Ектор "Мачо" Камачо е тежко ранен с куршум в главата през нощта на вторник срещу сряда в Пуерто Рико, съобщават местните медии, предаде агенция Франс прес от Маями.

Камачо,50-годишен, е пътувал с колата си и към 19,00 часа местно врме /02,00 часа по Гринуич/ е бил прострелян с куршум в главата от стрелец, пътувал с друга кола, съобщи вестник Примера Ора в своята страница в интернет. Ернесто Торес, директор на медицинския център в Рио Пиедрас, където е транспортиран бившият боксьор, е резервиран за шансовете на Камачо да остане жив.

"Куршумът е засегнал кост и е променил посоката си, без да засегне мозъка", все пак каза Торес пред вестника. Според предишна информация куршумът е засегнал лявата страна на челюстта на Камачо. Вестникът публикува снимка на Камачо, лежащ на носилка с кислородна маска на лицето и на системи за преливане на кръв. Вестникът твърди, че Ектор "Мачо" Камачо е бил в безсъзнание. Камачо, известен с постоянните си проблеми с наркотиците, през миналата година бе обвинен, че е ударил сина си в къщата на своята бивша жена. Той бе обвинен за лошо поведение към детето.

Ектор "Мачо" Камачо бе световен шампион в три различни категории - суперперо и лека на Световния боксов съвет и суперлека на Световната боксова организация. Ектор "Мачо" Камачо се е боксирал с Роберто Дюран, Оскар де ла Оя, Хулио Сесар Чавес, Шугър Рей Леонард, Феликс Тринидад и Рей Манчини.