26-30 лева месечно дава българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон
26-30 лева месечно дава българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон / снимка: Sofia Photo Agency, архив
26-30 лева месечно дава българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон
58942
26-30 лева месечно дава българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон
  • 26-30 лева месечно дава българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон

Между 26 и 30 лева месечно плаща българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон, показва проучване на "Моите пари". Пред Дарик експертът Десислава Николова обясни, че ако трите услуги се платят в пакет, разходите може да паднат с около 45 %. При повечето потребители изборът е именно на пакетни услуги, като по отношение на телевизията се предпочитат икономични пакети с между 51 до 100 канала.

„Най-важното, което трябва да направят, преди да стигнат до конкретния избор, е като сравнят различните предложения, да не се ръководят единствено от ниската месечна такса, която заплащат. Може да се окаже така, че при ниска месечна такса и ниска скорост на интернет връзката, пакетът е по-скъп в сравнение с по-висока такса при по-висока скорост на връзката", каза Николова.

Потребителите трябва да пресмятат колко е изгодна офертата не само според цената, но и в зависимост от връзката. Друга грешка, която по думите на специалиста потребителите допускат, е да не обръщат внимание на съпътстващите такси, освен месечната, които също могат да оскъпят услугата. Такива са инсталационната такса и тази за оборудване.