Коалиция за България отново внася сигнали в анкетната комисия на Яне Янев
Коалиция за България отново внася сигнали в анкетната комисия на Яне Янев / Sofia Photo Agency, архив

Коалиция за България /КБ/ внася два нови сигнала в анкетната комисия за корупция по високите етажи на властта, оглавявана от лидера на РЗС Яне Янев.

Това съобщи пред журналисти депутатът от левицата Мая Манолова.

Единият от сигналите е свързан с имот на Професионалната гимназия по автотранспорт в Разлог, като става дума за събития, започнали още през 2003 година. Собствеността на терена е на държавата в лицето на Министерството на образованието, обясниха от левицата. През 2003 г. Общинският съвет в Разлог дава съгласие да се учреди съвместно дружество на общината и фирмата "Балканстрой", която е мажоритарен собственик. Дава се и съгласие имотът от 900 декара да се апортира в новото дружество.

Днес този имот е част от голф-игрище. Теренът все още не е възстановен на общината. От левицата уточниха, че сигналът е подаден от неправителствени организации в Разлог.

Депутатът от КБ Валентина Богданова посочи, че професионалните гимназии са държавни и на практика държавата се отказва от своя собственост, отбелязва БТА.

Днес депутатите от Коалиция за България ще напуснат заседанието на парламентарната образователна комисия при обсъждането на законопроекта за предучилищното и училищното образование, защото според тях законопроектът щял да узакони този вид сделки.

Левицата ще внесе и сигнал за злоупотреба с власт при реституиране на имоти.