Посредник в измами на възрастни хора е бил задържан в Свиленград
Посредник в измами на възрастни хора е бил задържан в Свиленград / netinfo

Свиленградските криминалисти са на път да разкрият група телефонни измамници. Разплитането на случая започва и благодарение на бдителни граждани от Свиленград. Сред тях е съседка на 87-годишен мъж, който вчера в 9.30 сутринта получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж. Той му съобщил, че дъщеря му е блъснала 4-годишно дете и за провинението трябвало да се плати гаранция от 500 лева.

Уплашеният мъж събрал исканата сума и малко след разговора излязъл с парите пред дома си на ул. „Христо Шишманов". Докато старецът чакал измамника пред дома си, бдителна съседка го видяла с плика в ръце, който подал на пристигналия мъж. Жената била информирана, че измамници шетат в района и се развикала, че сигурно го мамят. На помощ се притекъл млад мъж, който принудил измамника да дочака идването на полицейските служители.

След задържането на 40-годишния свиленградчанин с инициали К.М. станало ясно, че той е съпричастен към още 3 измами за 3000 лева, 200 лева и 100 лева, като за последните две няма подадени жалби в полицейското управление,съобщават от полицията. Полицейските служители установяват, че задържания, който по информация на Дарик се казва Калин Маринов има отношение и към станалите преди 2 дни още 2 измами на възрастни жени на стойност 7200 лева.

В хода на разследването се изяснило, че Маринов е бил нает преди около десетина дни по телефона от непознато за него лице. "Работата" му била, срещу заплащане  да посещава адреси в Свиленград, откъдето да взема парите от измамите, които в последствие да изпраща чрез телеграфни записи в Пловдив. Установена е жена - получател на подобен запис от Калин Маринов. Работата по случая продължава.