Антимафиоти откриха оранжерия за канабис
Антимафиоти откриха оранжерия за канабис / Пресцентър МВР

Неутрализирана е оранжерия за отглеждане на канабис във Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена от служители на сектор „Борба с организираната престъпност" след сигнал. Претърсен е домът на 37-годишния Д.Н. в с. Нивянин. В една от стаите антимафиотите установили работеща инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа. От там са иззети три въздуховода, прилежащи към тях технически устройства, осигуряващи циркулиране на въздуха в помещението, вентилаторна система с филтър, три маркуча, пригодени за напояване, с прикачени кабели, термометър и влагометър.

Открити са още метален инкубатор за отглеждане на растенията, с техническо устройство, осигуряващо благоприятна влажност в помещението, три метални листа с прикачени на тях осветителни тела - три кварцови лампи с кабели, три трансформатора, около 79 пликчета с коноп, вентилатор и множество торове, препарати и съоръжения, предназначени за отглеждането на растенията.
Спецполицаите открили около 15 растения, с тегло  3 кг  канабис.

Д. Н. е задържан  с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК.
Действията по разследването продължава.