Общината плаща по 240 бона годишно за сапун и дезинфектанти
Общината плаща по 240 бона годишно за сапун и дезинфектанти / Дарик Варна

За хигиенни и почистващи материали през следващите 3 години Община Варна планира да похарчи 600 000 лева без ДДС (720 000 с ДДС). Това става ясно от обявление в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Материалите са за нуждите на Общината и второстепенните разпоредители с бюджетни кредити. Количеството и обемът на хигиенните и почистващи материали, необходими за доставка, ще се уточняват допълнително, като всяка доставка ще бъде изпълнявана след предварително изготвена и подписана заявка, се посочва в обявлението.

Изискване към кандидатите за обществената поръчка е да са реализирали оборот от извършени доставки, сходни с предмета на поръчката, не по-малък от 200 000 лв. общо за последните три години. Освен това през последните 3 години трябва да са изпълнили минимум един договор за извършени, подобни с предмета на поръчката дейности, придружен с минимум една препоръка за добро изпълнение.

Сред другите изисквания към кандидатите е да декларират, че ще доставят продуктите с остатъчен срок на годност не по-малък от 80% от срока на годност на съответния артикул, считано от момента на доставката.