73% от средствата по ОПАК са договорени, 37% - разплатени
73% от средствата по ОПАК са договорени, 37% - разплатени / снимка: Sofia Photo Agency, архив
73% от средствата по ОПАК са договорени, 37% - разплатени
58908
73% от средствата по ОПАК са договорени, 37% - разплатени
  • 73% от средствата по ОПАК са договорени, 37% - разплатени

73 на сто от средствата по ОП "Административен капацитет" вече са договорени, съобщи за Дарик ръководителката на програмата Моника Димитрова. Разплатените средства са 37 на сто от бюджета на програмата, която е насочена към централни и общински власти, както и към неправителствени организации.

По-активни по отношение на договорените средства в края на миналата и тази година са централните администрации, следвани от общините и неправителствените организации, каза Димитрова.

„Ние изместихме малко фокуса и го насочихме към областните общински администрации през 2012 година, за да можем да направим баланса и да изпълним всички цели, които са в рамките на програмата", каза експертът.

Димитрова не е съгласна с ширещи се твърдения, че администрацията поглъща публични средства, а не се правят реформи. Полагаме усилия съвместно със служителите и хората, отговорни за политиките, има синхрон между политиките, които се правят както в областта на административните реформи, така и в развитието на електронните услуги, каза тя.