До 7 декември събират номинации за Спортист на 2012 година
До 7 декември събират номинации за Спортист на 2012 година / Дарик нюз, архив

До 7 декември ще се събират номинации за Спортист на 2012 година, съобщиха от Община В. Търново. Същата дата е и краен срок за клубовете да представят своите кандидатури за Треньор №1 на отминаващите 12 месеца.

Всеки клуб трябва да предложи по една номинация за „Спортист на годината" при мъже и жени, при юноши и девойки до 16 г. и за най- добър треньор. От клубовете се очаква да внесат информация и за спортните постижения и постигнати резултати на кандидатите си през настоящата година.

След изтичане на срока данните и ще бъдат предоставени на Постоянната комисия за младежта и спорта към Общинския съвет с председател бившият международен футболен съдия и настоящ общински лидер на СДС Камен Алексиев.

В състава на комисията влизат още: шефът на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново- проф. Михаил Харалампиев, Божидар Ангелов, Росен Иванов, д-р Драгош Методиев, Стефан Стефанов, Николай Георгиев, Йордан Грозданов и Ваня Павлова. Те заедно със спортните журналисти и експертите Йордан Дурчев и Георги Давидов ще определят победителите в трите категории.

5000 лева е наградният фонд, отпуснат от Общината, за премиране на най- добрите спортисти, като за първи път те ще получат и статуетки.