ВИДЕО: Бенфика би Селтик и остави интригата за последния кръг
ВИДЕО: Бенфика би Селтик и остави интригата за последния кръг / Reuters

Бенфика запази шансовете си за класиране на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като победи у дома Селтик с 2:1.

Така двата тима са втори и трети с равен актив от по 7 точки, но в последния кръг Бенфика има тежко гостуване на осигурилия си вече първото място в Група G Барселона, докато Селтик посреща в Глазгоу отпадналия вече състав на Спартак Москва.

Португалците поведоха още в седмата минута с попадение на бившия съотборник на Николай Михайлов в Твенте Ола Джон с удар от 12 метра, но гръцкият национал Йоргос Самарас изравни за детелините с глава след корнер в 32-ата.

Почивката на Ещадио да Луж дойде при резултат 1:1, а 47 065 зрители по трибуните триумфираха в 71-ата минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле централният бранител Луизао с глава свали към Есекиел Гарай и той от воле разстреля вратаря Фрейзър Фостър от границата на малкия пеналт.

Така Бенфика се изкачи на второто място, благодарение на предимството си в преките мачове със Селтик и ако равният брой точки между двата тима се запази и след последния кръг, на 1/8-финалите ще отидат португалците.

Шотландците ще се надяват на успешно представяне у дома срещу отпадналия вече Спартак Москва и в същото време гарантиралият си първото място Барселона, който по-рано във вторник би с 3:0 руснаците на Лужники, да играе максимално съсредоточено срещу тима от Лисабон на своя Камп Ноу. 

Класирането в Група G:

1. Барселона - 12 точки

2. Бенфика - 7

3. Селтик - 7

4. Спартак Москва - 3