1 750 000 лв. „чакат община Видин по схема „Интегра
1 750 000 лв. „чакат община Видин по схема „Интегра / Дарик Враца

До 1 750 000 лв. са предвидени за община Видин по обявената от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР) процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  „Интегра", съобщиха от ОИЦ Видин. Конкретни бенефициенти по процедурата са общините Бургас, Видин, Девня и Дупница, като тя се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Цел на „Интегра" е да допринесе за повишаване на качеството на живот и трайната интеграция на най-маргинализираните общности чрез прилагане на интегриран подход в общините-бенефициенти. Допустимите дейности по процедурата са обособени в четири направления:  I. „Достъп до заетост";  II. „Достъп до образование"; III. „Социално включване"; IV. „Мерки за трайна десегрегация".

Няма краен срок за подаване на проект по процедура „Интегра", но дейностите, предвидени в него, следва да приключат не по-късно от 31.10.2015 г. Комисия от ОПРЧР ще оценява проектните предложения периодично съгласно индикативен предварително обявен календарен график:  І сесия - оценка на получените проектни предложения до 14 януари 2013 г.;
- ІІ сесия - оценка на получените проектни предложения до 15 февруари 2013 г.;
- III сесия - оценка на получените проектни предложения до 29 март 2013 г.