Хасково

Община Хасково премахва незаконните кабелни съобщителни мрежи

19 ноември 2012 12:31 | Автор: Дарик Хасково

Община Хасково премахва незаконните кабелни съобщителни мрежи

Община Хасково уведомява предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги на територията на Община Хасково, че съгласно изискванията на чл.286, ал.1 от Закона за електронните съобщения /ЗЕС/, &13 от ПЗР на ЗЕС и разпоредбата на § 6, ал. 1 от Закона за далекосъобщенията (отменен със ЗЕС - ДВ бр.41 от 22.05.2007г.), бе даден срок - 1 януари 2007г., в който предприятията осъществяващи обществени електронни съобщения  (Обществените далекосъобщителни оператори), трябваше да приведат изградените от тях въздушни мрежи като подземни.

Съгласно разпоредбата на §5 от ДР на ЗУТ, т.38, електроните съобщителни мрежи, представляват строежи по смисъла на ЗУТ. Съгласно чл.8, ал.5 от НАРЕДБА № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, електронни съобщителни мрежи и съоръжения, изграждани в урбанизирани територии с високо и средно застрояване, включително и частите от мрежите, попадащи извън урбанизираните територии, но в границите на съответната община и/или област, са строежи от ІV категория.

Като такива и явно физическото им съществуване като въздушни в противоречие с изискванията на ЗЕС, ги определя като незаконни, т.е. без строителни книжа.

След влизане в сила на 26.11.2012г. на чл.225а от ЗУТ, незаконните строежите от VІ, V и ІV категория, попадат в правомощията на Кмета на Община Хасково за премахване.

Във връзка с горе изложеното, след 26.11.2012г., Община Хасково ще предприеме действия по премахване на незаконните кабелни въздушни електронни съобщителни мрежи на територията на гр. Хасково.Етикети: Община Хасково, незаконни кабелни въздушни електронни съобщителни мрежи, Премахване

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още