Няма жалби в ОИК по време на предизборната кампания за кмет на село Лиляк
Няма жалби в ОИК по време на предизборната кампания за кмет на село Лиляк / Борислав Курдов, архив

Нито една жалба не е регистрирана в Общинската избирателна комисия в Търговище по време на предизборната кампания за частичните избори в село Лиляк, Търговищко. Това съобщи Гергана Цонева, председател на избирателната комисия.

Четирима са кандидатите, които които на 18 ноември ше се борят за кметското място. Те са представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и СДС. В момента в ОИК тече процедура по регистриране на застъпниците. Всяка партия има право на двама застъпника във всяка секционна избирателна комисия, уточни Цонева. Назначени са и членовете на двете СИК, в които ще прочете изборът. Всяка от тях е с по седем члена. В събота ОИК ще проведе обучение на членовете на секционните комисии.

До извънредните избори в Лиляк се стигна, след като ОИК в Търговище с решение от 12 юли т.г. прекрати правомощията на кмета на селото Пламен Папуров с мотив неспазване на изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация /. Става дума за това, че Папуров е продължил да ръководи земеделската кооперация в село Божурка и след назначаването му за кмет на Лиляк.