В 16.00 ч. двата пола се желаят еднакво силно
В 16.00 ч. двата пола се желаят еднакво силно / снимка: sxc.hu

Несъответствието на сексуалните биоритми може да е един от най-големите проблеми на съвременните двойки.

Когато мъжете отиват на работа, въпреки желанието си да разкъсат дрехите на своята любима, тя все още спи, а когато се върнат изморени, жените са във вихъра си. В колко часа ще намерите баланс между еротичните пориви? Учените отговориха на този въпрос. Точно в 16.00 следобед нивата на сексуални хормони в двата пола се изравнява и те започват да се желаят еднакво силно.

В 5.00 ч. сутринта мъжете започват активно да произвеждат тестостерон, което оказва пряко влияние върху либидото на силната половина от човечеството. Това е времето на еротичните фантазии и сънища. В 8.00 ч. сутринта мъжете достигат сексуалния си пик, но женските хормони все още „спят”.

Към 10.00 ч. нивото на мъжките полови хормони се стабилизира. Час по-късно идва втората вълна от сексуална възбуда. За съжаление точно тогава страстта на жените едва се пробужда, готова за следобедни забавления.

В 16.00 ч. нивата на желание се изравняват и либидото на партньорите най-накрая достига еднакво ниво. Този час е идеален за любовни удоволствия и зачеване на деца, обобщава БГНЕС.

Между 17.00 и 19.00 ч. стремежите и на двата пола угасват. Тялото се нуждае от почивка, но след седем мъжкото либидо отново започва да се увеличава. Тогава обаче нежният пол казва „не” на поривите на партньора, докато не наближи полунощ, когато женската сексуалност достига своя връх - в 23.00 ч. Тогава мъжете са вече уморени, заради борбата с бушуващите хормони през целия ден и мечтаят за дълъг и спокоен сън.