Йордан Цонев: Икономиката е в колапс и ГЕРБ ще получат оценката си затова на изборите
Йордан Цонев: Икономиката е в колапс и ГЕРБ ще получат оценката си затова на изборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Йордан Цонев: Икономиката е в колапс и ГЕРБ ще получат оценката си затова на изборите
58651
Йордан Цонев: Икономиката е в колапс и ГЕРБ ще получат оценката си затова на изборите
  • Йордан Цонев: Икономиката е в колапс и ГЕРБ ще получат оценката си затова на изборите

Правителството на ГЕРБ ще остави икономиката ни в пълен колапс. Това заяви в „Денят на Дарик” депутатът от ДПС Йордан Цонев.

По думите му опозицията няма друг ход да покаже на българските граждани какво е реалното състояние на страната ни, освен чрез вот на недоверие, въпреки че вероятно той отново няма да бъде излъчван пряко по радиото и телевизията и премиерът няма да присъства в пленарната зала.

„49% от българските фирми са само с един работник - т.е. собственикът… Пълен колапс на икономиката. Следващият кабинет, който и да е той, ще завари това - изядени резерви, увеличен външен дълг, икономика в точката на депресията, най-ниските доходи в Европа са станали още по-ниски”, заяви Цонев.

„Затова ние ще искаме вот на недоверие. Парламентарната опозиция няма други средства да покаже на гражданите, че това управление е пълен провал, освен да иска вот на недоверие и в дебатите да се опита да докаже тезата си, въпреки че тя вече не се нуждае от доказателства - обикновените хора, гражданите на страната прекрасно усещат провала на това управление. Така че ние нямаме друг избор”, обясни депутатът на ДПС.

„Убеден съм, че пак вотът на недоверие няма да бъде предаван по телевизията. Убеден съм, че на вота на недоверие, негово величество българският премиер няма да присъства в Народното събрание, нищо, че България е парламентарна република, нищо, че това е най-високо възможната форма на парламентарен контрол - вотът на недоверие. Нищо, че конституцията го изисква, законите и т.н. Той стои над тези неща и със сигурност няма да присъства, и със сигурност няма да се предава по телевизията и по радиото, но това няма да му помогне. На изборите това няма да му помогне”, коментира още той.