Иво Тонев: Ще се съобразим с Дисципа, ако накажат Пламен Илиев
Иво Тонев: Ще се съобразим с Дисципа, ако накажат Пламен Илиев / Gong.bg

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев заяви в ефира на Спортно шоу Гонг, че ако Дисциплинарната комисия реши да накаже вратаря Пламен Илиев за реакцията му спрямо Николай Маринов по време на двубоя с Ботев Враца, ръководството на „сините“ ще се съобрази с решението. Шефът на тима разкри още, че стражът ще бъде глобен за действията си.

„Първо, картон на Пламен Илиев беше показан, какъвто е преценил съдията, но ако в крайна сметка от Дисциплинарната комисия вземат някакво решение, нека той да бъде наказан. Не одобрявам това, което е направил Пламен Илиев. Тяхно право е да преценят, и каквото решат, това ще е. Ще се съобразим с решението на Дисциплинарната комисия“, сподели Иво Тонев пред Дарик радио.

През първото полувреме на мача от 12-я кръг, след грубо нарушение на Николай Маринов срещу Пламен Илиев, вратарят на „сините“ опита саморазправа със съперниковия играч, докато той бе още на земята, но и двамата се разминаха само с жълти картони, показани от главния рефер Ахмед Ахмед.

„Подобно поведение имаше на Бандаловски срещу наш футболист по време на мача ни с ЦСКА, но тогава никой не обърна внимание. Ние сме Левски, ако трябва ще играем без вратар“, категоричен бе изпълнителният директор на Левски.

„Тези хора за това са там и техните решения трябва да бъдат безпристрастни и справедливи. Абсолютно по същия начин щях да разсъждавам и да бяхме и пред, и зад Лудогорец в класирането. Футболистите знаят много добре какъв е вътрешният правилник, те са го подписали. Както имаше глоба за Владимир Гаджев, така ще има и глоба за Пламен Илиев“, каза още Иво Тонев.

Относно различните екипи, с които се появиха играчите на Левски, Иво Тонев заяви: „Бях много изненадан от това, което видях, имах разговор с домакина на отбора, който уточни как се е стигнало до това недоразумение.“

В следващия кръг от А група Левски гостува на Лудогорец в Разград.