Бургазлийка загуби детето си след раждане у дома
Бургазлийка загуби детето си след раждане у дома / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

24-годишна бургазлийка загуби бебето си след естествено раждане в домашни условия.

Раждането започнало в 2.00 ч. след полунощ. Родителите не позвънили на тел. 112 и не потърсили помощ от лекар или от акушер-гинеколога, който проследявал бременността. Те подали сигнал до Спешна помощ едва в 6.00 ч. сутринта, когато установили, че детето е мъртво.

Според началника на родилно отделение на бургаската болница д-р Антонио Душепеев момичето посещавало редовно женски консултации. Родилката е студентка и се занимава с класическа музика.

Единствените обяснения на родилката са, че раждането у дома не било нейно решение, а просто така се случило. "Пациентката е била с нередовен менструален цикъл и е трябвало да ражда по-късно. По документи терминът й е бил за 17 ноември, но тя е мислила, че детето е преносено, тъй като първоначално раждането е било насрочено, от частни лекари, за края на октомври", обясни д-р Душепеев.

Родилката се опитала да ускори процеса заради опасения, че детето й е преносено, което е една от причините за фаталните последици.

В момента жената е настанена за наблюдение в болницата, няма риск за живота й. "Състоянието, в което тя се намира е доста емоционално нестабилно", обясни д-р Душепеев.

Причините за смъртта на новороденото ще уточняват съдебните лекари.

Установено е, че бебето не е дишало след раждането.