Има задържан за убийството на бизнесмена Борислав Енев
Има задържан за убийството на бизнесмена Борислав Енев / снимка: Фейсбук

Родственик на убития бизнесмен Борислав Енев е задържан в едно от варненските полицейски управления във връзка с кървавото престъпление. Става въпрос за един от племенниците на жертвата, съобщиха запознати с разследването пред Днес+.

И двамата роднини на жертвата обитават втория етаж от къщата на ул.”Марциана” в Аксаково, а Борислав живеел на третия. Той беше намерен мъртъв денонощие по-късно – на 8 ноември, след като мобилният му телефон не отговарял. Роднините разбили вратата, като в „спасителната акция” участвал и въпросният племенник.

По главата му и шията на Енев имало тежки рани. Той бил в парчета от остъклената врата в апартамента си. Вероятно убиецът, който е влязъл при домакина като у тях си, се е опитал да маскира престъплението.

Говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров отказа да потвърди информацията, заявявайки „В момента нямаме какво да кажем. Когато имаме, ще го оповестим”.

Според д-р Димитър Ганчев, направил аутопсията на Енев, той не е издъхнал от кръвозагуба. Близките вече можели да приберат тялото и да го погребат.