Община Сливен  получи награда
Община Сливен получи награда / Община Сливен

 

На официална церемония днес община Сливен бе удостоена с национален приз „Златно евро”. Наградата е принос за възстановяване на доверието на институциите и прозрачна работа с европейските програми.

Тя е учредена от Фондация „Човешките ресурси в България евроинтеграцията” и екипа на списанието „Фондове Програми Проекти” и беше връчена от председателя на фондацията Ганчо Попов.

„Приемам наградата като признание, но и като отговорност пред гражданите на Сливен. Тя е знак, че в общината се работи прозрачно, открито и компетентно. За една година успяхме не само да върнем доверието на националните и европейските институциите, но и да спечелим финансиране за нови. Заложихме на открити процедури и правила за избор”, каза кметът на Сливен Кольо Милев. Той добави, че общинското ръководство работи по европейски проекти за 127 млн. лева. Одобрените за финансиране проекти са на стойност 85 млн. лв. От тях - 9 милиона лева са договорени от предишния мандат, а останалите 76 млн.лева от началото на годината.

Днес кметът Милев получи жълта тениска и значка от Живко Желев, буден гражданин, недоволен от управлението на кмета и високата безработица в общината.

„Безработицата в Сливен е близка до средната за страната – около 15%. Това е истината и ние няма да бягаме от нея. Надявам се, че тези 127 млн. лева, които са договорени и ще влязат в общината, ще доведат до разкриване на нови работни места.”, каза в отговор Милев.