Футболистите на ЦСКА дават по 10% от заплатите за ДЮШ и ремонти
Футболистите на ЦСКА дават по 10% от заплатите за ДЮШ и ремонти / Gong.bg

Футболистите на ЦСКА да дават по 10% от заплатите си за школата, погасяване на задълженията и ремонтите на стадион „Българска армия“.

Това революционно решение предложи изпълнителният директор на „червените“ Георги Илиев. „Трябват ни 450 хил. лева за ремонта на стадиона. Камери, броячи и други удобства. Но в същото време се дължат безумни пари на играчи. Те не са вземали заплати 2 месеца. И аз като бях футболист искат да си вземам заплатата. Сега ще поискам от всички всеки месец да дават по 10% от възнагражденията си, докато оправим нещата в ЦСКА“, каза Илиев. Той заяви, че за него заплата в българския футбол над 10 000 лева е безумна. „Това е максималната заплата. Всичко друго може да е под формата на бонуси за свършена работа. Същото е положението на треньорите, които трябва да вземат малко над тези 10 000 лева, но после могат да вземат и 200 000, ако станат шампиони, вкарат отбора в групите на ШЛ и т.н. В Левски и ЦСКА за второ място не трябва да има даже премии“, каза Илиев.

“Колкото по-малко чужденци, толкова по-добре. За мен 4-5 човека в ЦСКА класни са напълно достатъчни“

Той заяви, че работи перфектно със Стойчо Младенов, но ще разговаря с него за схемата на възнагражденията.

„До Нова година ще седнем и ще направим схемата с него. Няма забележки към работата му. Ако открия такива ще съм първият, който ще му ги каже първо на него, а ако не се разберем няма да работим заедно. За момента всичко е наред“, каза Илиев.