Костов: Защо политическата класа от 12 години не прави нищо за народа и страната
Костов: Защо политическата класа от 12 години не прави нищо за народа и страната / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Костов: Защо политическата класа от 12 години не прави нищо за народа и страната
58496
Костов: Защо политическата класа от 12 години не прави нищо за народа и страната
  • Костов: Защо политическата класа от 12 години не прави нищо за народа и страната

При дебатите по проектобюджета за догодина лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов остро разкритикува управляващите, че не водят европейска политика, като се аргументира с това, че Брюксел „чете конско и дърпа ушите на управляващите".

„Като всички знаете какво й е на страната, защо един министър-председател не събра кураж да реформира страната", обърна се Костов към управляващите от ГЕРБ, и към партиите, участвали в тройната коалиция.

„В момента само констатирате, че каците са без дъно. Ами да, без дъно са, кой ги разкости тези каци? Питам, като всички сте толкова умни, какво не ви стига за това, което трябваше да направите? ГЕРБ питам. Вие, като всички знаете какво й е на страната, защо един министър-председател не събра кураж да стане, да направи реформите, да каже ето така трябва да стане, ето поемам отговорността за това и това, така ще бъде организирана работата, така ще бъдат променени функциите, така ще функционира тази държава и ние да видим какво ще се получи след това", каза Костов. Тъмносиният лидер попита и защо няма смелост българската политическа класа въобще от 12 години да направи нещо за народа и страната.

„Сега всички се тюхкаме, всички застават в позата на някакви критици. Най-вече това се отнася и за ГЕРБ. ГЕРБ твърдят, че са десни. Вече не твърдят, де, сега не знам. Твърдят, че са за европейско развитие. Сега разбрах, че са само ГЕРБ без европейско развитие, защото като гледам какви сигнали идват от ЕС, си мисля, че разминаването е... Не ме дърпайте за езика! Министър-председателят ви го посочиха като виновен за смъртта от превишаване на сила. Кой го посочи? Европейският съд в Страсбург! Виждате ли, вие страшно много се отдалечавате от това, което Европа счита, че е редно и че не е редно. Ако бяхте проевропейски..., нямаше да ви четат конско и да ви дърпат ушите и за избори на Конституционен съд, и за какво ли не", коментира Иван Костов.

 

Чуйте цялото изказване на Иван Костов: