Сидеров призова за премахване на чуждите монополи
Сидеров призова за премахване на чуждите монополи / netinfo
Сидеров призова за премахване на чуждите монополи
58490
Сидеров призова за премахване на чуждите монополи
  • Сидеров призова за премахване на чуждите монополи

За стопански суверенитет на държавата и премахването на чуждите монополи призова лидерът на „Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Според него, ако големите предприятия се върнат в български ръце, те ще донесат основните приходи в хазната.

„Философията на бюджета е по-важна от перата в самия бюджет, за които обикновено се спори и за които няма почти никакво значение дали ще се мръднат с половин процент насам или натам. Имам предвид, че България продължава да бъде колониална държава. Колониална държава означава, че всичко, което генерира печалба в България, което произвежда печалба, пари е в ръце на чужди монополисти. Правителството на ГЕРБ, уви, продължи да утвърждава колониалния модел. Не смее да направи нито една стъпка към повече икономически, стопански суверенитет на държавата. Стъпките, които прави това правителство, обикновено стигат да увеличаване на акциза за някоя масова стока, както цигарите или пък облагане на лихвите по депозитите", коментира Сидеров.

Той е категоричен, че това не са стъпки, които могат да раздвижат истински икономиката на държава като България. По думите му това са начини за изтупване на брашнения чувал. „Брашненият чувал в приказките е народът, който знаете, че колкото и да го изтупаш, все още пуска и пуска. Най-лесният начин да събираш пари е да увеличиш акцизите и ДДС-то да не го пипаш, за да бъде равно за всички стоки", коментира Сидеров.

Чуйте цялото изказване на Волен Сидеров: