Въоръжен грабеж в Студентски град
Въоръжен грабеж в Студентски град / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Въоръжен грабеж в Студентски град
58465
Въоръжен грабеж в Студентски град
  • Въоръжен грабеж в Студентски град

Въоръжен грабеж беше извършен в Студентски град в чейндж бюро тази сутрин.

Сигналът за инцидента е подаден в 08.50 часа в полицията. Крадците са били облечени с анцузи и са имали маски на главите си, обясни началникът на сектор „Криминална полиция" към Седмо РУП Красимир Милчев. Откраднати са 25 000 лева, а не както съобщи Милчев по-рано - 20 000. 5000 лева са били чужда валута и са установени след огледа на полицията. Красимир Милчев е категоричен, че този обир няма нищо общо с предишния в Студентски град, когато бе ограбен банков клон, тъй като тогава извършителите са избягали с мотор. Обменното бюро се намира под блок 58 в Студентски град.

По думите на Милчев маскираните са пристигнали малко преди 9 часа и са нахлули веднага в обменното бюро, след като касиерката отворила вратата: „С маски, спортни натури, облечени в анцузи. Отнета е сумата от около 20 000 лева. Касиерката не е пострадала. Затворена е била във вътрешно помещение на офиса. Била е избутана, двете лица са извадили пистолети, насочили са ги към нея и са я избутали в тоалетно помещение. Оттеглили са се, бягайки в посока бл. 50".

Въоръжен грабеж в Студентски град
netinfo

Въпреки шока служителката е успяла да натисне паник бутона, а граждани през това време са сигнализирали за обира на телефон 112. „В зоната, съвсем близо сме имали патрул. Буквално извършителите са се разминали за части от секундата с извършителите", каза Милчев.

Работещият в дюнерджийницата срещу бюрото е видял всичко. Когато избягали, той занесъл вода на служителката: „Бяха с маски. За отрицателно време стана. Избягаха пеша. Бяха с маски като на нинджите, само очите се виждаха".

Няколко часа продължи огледът на полицията. Проверявани бяха записите от камерите. Все още не е ясно имало ли е други пари в касата. С тази сума касиерката е трябвало да започне работа. Досега обменното бюро е било охранявано, но днес охранителят не е бил на работа, научи Дарик. Вероятно маскираните са разполагали с тази информация.

Това е поредният въоръжен грабеж в София в рамките на няколко седмици. Преди десетина дни двама маскирани ограбиха банков клон на булевард „Княз Александър Дондуков". Крадците още не са задържани.

Въоръжен грабеж в Студентски град
netinfo