Шахматистите на СКХЗУ „Пауталия спорт-2005 „ отново с медали
Шахматистите на СКХЗУ „Пауталия спорт-2005 „ отново с медали / личен архив

Шахматистите на СКХЗУ „Пауталия спорт-2005 „ спечелиха отборно третото място на национален турнир по шах   за хора със зрителни увреждания в София.    Турнирът бе организиран от РСО - СОФИЯ и СКИ „ПИРАНИТЕ" в партньорство със Съюза на слепите в България, Софийска община и СОУДНЗ„Луи Браил" в гр. София . В състезанието участваха 43- ма шахматисти от 13 клуба от страната. Състезателите на СКХЗУ „ Пауталия спорт-2005" бяха в състав Динко Даскалов -капитан, Кънка Витова и Борислав Лазаров.

 "Тримата се представихме много добре, но най -добре се представи капитана ни , Динко Даскалов. Всички успехи на шахматистите ни са и благодарение на дисциплината  при тренировъчния процес , която създава Александър Костов", сподели председателя на спортния клуб Кънка Витова.

На 15-16. 11. 2012г. отбора ще участва с 4 състезатели в отборен турнир в Шумен , а на 29-30. 11.2012г. в отборен турнир по шахмат в Плевен.

С тези участия ще приключи състезателния период на клуба за 2012г.

"Спортен клуб „Пауталия спорт-2005" участва с отбори  активно в зонални и републикански състезания в три вида спорт за хора със зрителни увреждания. Всичко това е възможно благодарение на кмета на община Кюстендил Петър Паунов ,неговия екип и регионалната организация на Съюза на слепите в България в лицето на Борислав Лазаров", допълни Витова.