Слънчево
Слънчево / netinfo

Ще е слънчево. Вятърът ще отслабне, в източните райони ще е все още слаб до умерен от север, североизток. Минимални температури между 0 и 5 градуса, в котловините на Западна България до минус 1 - минус 2 градуса, в София около минус един. Максимални температури между 10 и 15 градуса, в София 11 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север - североизточен вятър. Максимални температури 12 - 14 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще е слънчево, но студено. Вятърът ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна.

В събота над Централна и Източна България ще преобладава облачно време и на отделни места, главно в централната част от Северна България слабо ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Над западните райони ще има разкъсана облачност и вятърът ще е от изток, слаб. Минималните температури ще бъдат малко по-високи, дневните - предимно между 8 и 13 градуса.