Пловдив с добро представяне на туристическото изложение в Лондон
Пловдив с добро представяне на туристическото изложение в Лондон / снимка: Виктор Кадири /dariknews.bg
Пловдив с добро представяне на туристическото изложение в Лондон
58446
Пловдив с добро представяне на туристическото изложение в Лондон
  • Пловдив с добро представяне на туристическото изложение в Лондон

 

Община Пловдив е направила една от най-добрите презентации по време на тазгодишното 33-то поред световно туристическо изложение World Travel Market 2012 в Лондон. Това заяви специално за Дарик от английската столица зам.-кметът по култура Стефан Стоянов. По думите му лондончани са останали приятно изненадани от туристическия продукт, който Пловдив предлага.

Основната ни цел на това изложение беше да се свържем с туроператорски фирми, които се интересуват от културен туризъм, каза още Стоянов. Поканихме много компании на международната среща на туроператорите, която община Пловдив организира през следващата година и вече имаме потвърждение от няколко британски компании, обясни зам.-кметът.

Форумът, който е най-голямото туристическо изложение за професионалисти, е под патронажа на Световната организация по туризъм. В изложението, което продължава и днес в изложбения център "ЕксСел", се включиха близо 5200 изложители от 182 страни.

България се представя в зала "Европа и Средиземноморие" с национален щанд от 293 кв. метра, организиран от МИЕТ съвместно с 25 туристически фирми и общини, кандидатстващи за културна столица на Европа 2019 година. Тази година посланието на нашето участие в Лондон е "България - неповторима и различна".

Повече подробности по темата слушайте в програмата на Дарик радио от 09.45 часа.