България се включи в световния протест срещу правителствата
България се включи в световния протест срещу правителствата / Sofia Photo Agency, архив
България се включва в световния протест срещу управлението на правителствата
58316
България се включва в световния протест срещу управлението на правителствата
  • България се включва в световния протест срещу управлението на правителствата

България се включи в световния протест на „Анонимните” срещу управлението на правителствата. У нас протестът е насочен срещу сегашния начин на живот, демографската криза и ниското заплащане на труда. Проявите в различните градове започнаха в 18.00 ч. В шествието в София, което тръгна от НДК, се събраха около 1000 души.

Основна цел на протеста е да се предизвика обществен дебат за устройството и управлението на държавата, заяви Георги Палпурин, един от организаторите на шествието в столицата. „В обществото трябва да се търси формат, в който да има максимална публичност на разходването на средствата, нашите средства, общите средства, ефективността от тези средства, защото ние ходим, работим, внасяме в държавата точно с тази цел - да получаваме една придадена стойност, която отговаря на нашето виждане”, обясни той.

„Ако имате частен бизнес и предлагате лоша услуга съответно вие фалирате. С управлението е по същия начин - една фирма я контролира пазарът, а управлението би следвало да го контролират гражданите и да имат ресурсите адекватно да търсят правата си”, обясни още Палпурин.

У нас протестът преминава под наслов „Да свалим маските и застанем пред каските”. Искаме да събудим хората и трябва да се знае, че след протеста България няма да бъде същата, заявиха организаторите.

България се включи в световния протест срещу правителствата
netinfo