Байерн увеличи преднината си в Германия след 3:0 в Хамбург
Байерн увеличи преднината си в Германия след 3:0 в Хамбург / Reuters

Байерн Мюнхен победи Хамбургер ШФ с категоричното 3:0 в дербито на 10-тия кръг в Бундеслигата. По този начин баварците се възползваха от грешките на преследвачите си Шалке, Айнтрахт и Борусия Дортмунд и вече водят със 7 точки пред втория и третия и с цели 11 пред шампиона Борусия.

В Хамбург Байерн показа, че е забравил поражението от Байер Леверкузен и напълно заслужено стигна до успеха след голове на немските национали Бастиан Швайнщайгер, Томас Мюлер и Тони Кроос.

Резултатът бе открит в края на първото полувреме, когато Мюлер спечели важно единоборство и с глава подаде към Кроос, той напредна отдясно и центрира перфектно за Швайнщайгер, който с плонж с глава вкара за 1:0.

Малко след подновяването на играта преднината на гостите бе удвоена. Рибери и Мюлер разиграха топката, немецът опита да излъже вратаря Адлер и стигна с топката почти до аутлинията, откъдето от много малък ъгъл успя да я вкара във вратата на Хамбургер ШФ.

5 минути по-късно интригата в мача бе убита. Рибери се превърна в асистент за втори гол, след като изведе добре Кроос, който с мощен шут не остави никакви шансове на Адлер и оформи крайното 3:0.