Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа
Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа / netinfo
Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа
58244
Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа
  • Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа

Чужденци от цяла Европа ще населят новия комплекс „Варна Саут Бей”, който ще бъде готов до края на следващата година, разкри в интервю за Дарик Юрий Павлов, представител на едноименната фирма инвеститор. Холандци, белгийци, скандинавци, швейцарци, руснаци и други ще увеличат населението на Аспарухово, където се намира модерният мини-град. За поддръжката на комплекса и обслужването на обитателите му ще бъдат наети над 150 души на постоянна работа.

Вече са закупени над 75% от апартаментите във „Варна Саут Бей”, като значителна част от  собствениците са българи. До лятото на 2013 г. ще бъде изцяло завършена основната сграда в комплекса, където жилищата са 420. Още толкова са апартаментите в останалите две сгради, работата върху които ще приключи до края на следващата година.
До момента във „Варна Саут Бей” са инвестирани над 62 млн. лв., а цялостната инвестиция ще възлезе на над 100 млн. лв. след поетапното откриване на трите сгради.

Модерен комплекс в Аспарухово приютява граждани от цяла Европа
netinfo


Комплексът бе удостоен с наградата „Пространствен дизайн” в тазгодишното издание на международния конкурс за строителство, архитектура и дизайн  - VIP Property AWARDS. Инвестицията бее оценена лично от строителите на хотел „Версаче“ в Дубай – фирма „Gulf Precast Concrete“ и техния изпълнителният директор и собствник на компанията – Елиас Серафим, който бе председател на журито на междуанрдния конкурс за строителство и архитектура.

„Курорт в градска среда“ – това е слоганът на модерния жилищен комплекс, чиито инвеститори са се заели да съчетаят удобствата на големия град и уединението на ваканционния имот.

Комплексът разполага със зони за отдих и развлечение – барове, ресторанти, фитнес зали, три открити басейна, както и един закрит. За собствениците на имоти във Варна Саут Бей ще бъдат осигурени и всякакви услуги – фризьорски и козметични салони, спа-център, рецепция. В ход е изграждането на най-голямата мултифункционална зала в района с капацитет от 500 души и площ над 700 кв.м..  Планира се с възможност за приемане на големи конфертни и семинарни прояви, както и организиране на балове и изложби.
Обитателите на комплекса ще ползват всички екстри на преференциални цени, увери Юрий Павлов.

Варна Саут Бей ще разполага и с уникален по рода си вътрешен парк с интересни растителни видове и уникален дизайн на ландшафта. Инвеститорите планират да  облагородят и външната, обществена зона край комплекса.
Локацията на модерния мини-град е уникална, каза още Юрий Павлов. „Комплексът граничи с плаж, парк и гори, а около него има всичко необходимо за нормален градски живот – транспорт, училища, детски градини, спортни бази, здравни заведения.”

Още подробности за „Варна Саут Бей” – в звуковия файл.