Посочиха заместник на Калинка Пенчева
Посочиха заместник на Калинка Пенчева / DarikNews.bg, архив

Ирена Петричева временно ще замени говорителя на варненската полиция Калинка Пенчева, която беше дисциплинарно уволнена заради репликата „селски глупак“ по адрес на варненеца Боян Максимов.

Петричева е в системата на МВР от години, като от 1998 до 2006 г. е била пресаташе на Областната дирекция на МВР на Варна. Тя ще изпълнява тази функция до приключването на конкурс, с който да бъде избран нов говорител. Той ще бъде обявен съвсем скоро, но процедурата ще продължи няколко месеца, разкри шефът на варненската полиция Тодор Иванов.

Той не скри, че историята с Калинка Пенчева се е отразила негативно на авторитета на местната полиция и призова за толерантно отношение към работата на „униформените“.

Комисарят даде  пример с наскоро публикувана снимка във варненски медии на паркирана патрулка на инвалидно място. Оказало се, че полицаите са били извикани от варненски мол и лично охраната им е посочила мястото като единствено свободно. Докато те си вършели работата, варненка снимала колата.

Спящите полицаи, които станаха повод за уволнението на Калинка Пенчева, няма да бъдат наказвани, каза още Тодор Иванов. Той обясни, че случаят служителите са ползвали разрешена почивка, макар и не на удачното място.