Ливърпул и „светците“ отново преследват един и същ играч
Ливърпул и „светците“ отново преследват един и същ играч / Reuters

Трансферната битка между Ливърпул и Саутхемптън изглежда ще се разгори отново с пълна сила през януари. След като „светците“ успяха да отмъкнат под носа на мърсисайдци Гастон Рамирес, сега ще се опитат да сторят същото и със звездата на Сент Етиен Пиер-Емерик Обамеянг.

23-годишният национал на Габон се намира в изключителна форма от началото на сезона, като вече има 6 гола в първите 10 кръга на Лига 1. През миналия сезон бързоногият голаджия наниза 16 попадения, а в последния ден на летния трансферен прозорец английски клуб предложи за него 12 милиона евро.

За момента Сент Етиен отказва да се раздели с играча, за когото платиха едва 1,5 милиона евро, а през миналия декември дори подписа нов договор с Обамеянг, който изтича през 2016 година.

Саутхемптън бе сред желаещите да го закупи още през лятото, но от клуба не успяха да задоволят финансовите претенции на френските си колеги.

Ливърпул пък на всяка цена ще се опита да привлече нападател през зимата, тъй като изпитва сериозен недостиг на атакуващи играчи след временната раздяла с Анди Керъл и контузията на Фабио Борини. Така Брендън Роджърс може да разчита единствено на Луис Суарес в предни позиции, като уругваецът се очертава като незаменим титуляр, без значение от моментната си форма.

Затова Роджърс е изпратил хора, които да наблюдават Обамеянг във френския шампионат, като ще вземе окончателно решение едва след като чуе докладите им.