Разград

Три абитуриентки от ГПЧЕ с награда от състезание по химия, заминават за Франкфурт

29 октомври 2012 14:12

Три абитуриентки от ГПЧЕ с награда от състезание по химия, заминават за Франкфурт

Три абитуриентки от ГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград спечелиха две награди от национално състезание по природни науки „Наука на сцената” в Севлиево.

В раздел „Химия” Люба Димитрова, Симона Стоянова и Десислава Досева от 12”Б” клас са участвали с компютърна презентация и доклад на тема „Тежките метали и влиянието им върху човешкия организъм”. Спечелили са съответно трето и второ място, като втората награда им дава право да представят България на Международния фестивал „Наука на сцената” във Франкфурт в края на април. Разходите са за сметка на организаторите, а транспорта ще е от ГПЧЕ – обеща на момичетата директорът на училището Пейчо Георгиев.

Той бе организирал посрещане с шпалир за трите призьорки и тяхната учителка по химия Ивелина Иванова. С цветя и аплодисменти по-малките ученици от паралелката с английски и немски език – 9 „Б” – поздравиха Люба, Симона и Деси. Трите признаха, че освен г-жа Иванова в подготовката за състезанието им помогнал и помощник-директора Добромир Донев, който направил основите на пирамидата, включена в презентацията им.
Председател на журито, оценило трите разградчанки по достойнство, е бил бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Лалев. И трите момичета ще кандидатстват медицина в българско учебно заведение.

Заради умората от състезанието през уикенда те получиха разрешение от школския директор само да присъстват днес в часовете, без да бъдат изпитвани.Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#9

М.Коцева - 31.10.2012 г. 23:30:30

Ако имате проблем с г-н Георгиев и неговата елитна институция, моля тогава тези Ваши неуместни коментари да ги изправите в писмена форма към РИО-Разград. Тук не е място да комуникарате просташки. Тука както виждате има заглвие на публикация "Три абитуриентки от ГПЧЕ с награда от състезание по химия, заминават за Франкфурт", а не кой какъв е! Според мен в нашата област(гр.Разград) има две гимназии за перфектно бъдеще това са ПМГ и ГПЧЕ ... там е елита на град там са пълноценните подготовки от най-добрите специалисти от Североизтока, казвам "Североизтока" поради тая причина, че в тези училища има и специалисти от други градове. Това, че Вие се заяждате с Директора и се подигравате се един вид с "нашите" деца, това не означава, че Вие сте по кадърни изобщо по умни.Жал ме е за вас ..... Внимавайте какви отзиви публикувате в медийното пространство! Тези деца са нашето бъдеще .. те ще оправят нашата страна ... а не хора като вас ! Ние сме на такова дередже, заради хора като Вас! .....

#8

Защо? - 31.10.2012 г. 10:31:57

На същия този фестивал, 4 деца и 2 техни учителки от ОУ "Васил Левски"-Разград, спечелиха ПЪРВО място, но това не отразявате.

#7

Отговор до написалият коментара - "До директора на ГПЧЕ" - 30.10.2012 г. 07:19:25

Под достойнството ми е да се занимавам с АНОНИМНИ, безизвестни "автори", но тъй като се цитира името ми и институцията в която работя, сметнах за необходимо да отговоря.
Очевидно е, че материала е написан (пействан) от чувства на ЗЛОБА, ЗАВИСТ, или каквито и да са там низши човешки качества! Имам усещането, че такива хора са родени или по-точно са ЗАЧЕНАТИ с подобни качества. И такива хора заради собствените си НЕУСПЕХИ, са обременени да видят и оценят УСПЕХИТЕ на другите, на колегата си.
Още повече, че в този материал се говори за успехи на деца, на ученици положили труд, старание, за да се защитят като интелигентни такива, и то на национално ниво.
Всички коментарии, които не са по темата са МЕКО казано - неуместни, а по-твърдо - ПРОСТАШКИ!
Езиковата гимназия, преко подобни писания ще продължава да е водещото учебно заведение, което е такова заради интелигентните и знаещите си ученици, и заради колегията си - преподаватели такива!

#6

До директора на ГПЧЕ - 29.10.2012 г. 19:38:29

Замесникът Ви коментира,че освен с образование се занимава и с обработвание (тип Макаренко):

До г-н КИРИЛОВ от ТЕРАМАРКЕТА - 29.10.2012 г. 12:14:59

Кире, аз пък съм Добромир Донев от езиковата, и ей сега ще отида да набия един простак дето си изхвърля боклуците под надлеза, който е малко над тенискортовете. И, казвам ти, при един голям дъжд същите боклуци ще се "изсипят" чак до "ТЕРАТА"
Ама няма да го набия заради бутилката, а заради това, че си се осмелил да изкажеш мнение за по-различното "правосъдие"!
Е, ако си рекъл, може и да почерпиш! Иначе няма оправия, прав си!!!
( Има и граматически грешки!)

#5

Ох - 29.10.2012 г. 19:19:27

Най-конвертируемият продукт на Делиормана и в частност на столицата му Разград е БЕЗПРОСВЕТНАТА ТЪПОТА и ЗЛОБА!!!От нея тук има в такива количества, че колкото и да се изнася, общият баланс на областта няма да се промени! СПРАВКА- коментари 1,3 и 4!

#4

Ъз - 29.10.2012 г. 18:31:14

Щели да учат медицина в БГ... За какъв тогава ще завършват езикова гимназия? Освен награда трябва и акъл!

#3

беден - 29.10.2012 г. 17:24:56

С това ГПЧЕ и Пейчо Г.прекалихте!

#2

До Н.Н. - 29.10.2012 г. 16:36:19

Н.Н. Ти, или някои твои близки явно нямате дете което да (или ще) учи в ЕЗИКОВАТА. Предлагам да излезеш от анонимност, и да ти съдействаме твойта заплата да "увеличим двойно". Теб явно само това те вълнува!

#1

Н.Н. - 29.10.2012 г. 16:17:52

Браво ! Да се увеличи двойно заплатата на Пейчо Г. ! След това да се пенсионира !

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още